Philadelphia Flyersin GM Chuck Fletcher tiedottaa solmineensa yksivuotisen tulokassopimuksen puolustajan Will Zmolekin, 23, kanssa.

Zmolek on pelannut edelliset neljä kautta yliopistosarja NCAA:ssa Bemidjin joukkueessa. Yhdysvaltalaispuolustajalla ei ole NHL-varausta, joten hän oli vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Zmolek pelasi loistavan kauden NCAA:ssa. 190-senttinen ja 88-kiloinen puolustaja kirjasi tällä kaudella 36 ottelussa tehopisteet 4+17=21. Zmolek on ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker -palkintoon.

Fletcherin mukaan Zmolek aloittaa ammattilaisuransa AHL:ssä Lehigh Valley Phantomsin riveissä.

Zmolekin isä Doug Zmolek on NHL-seura Minnesota North Starsin vuoden 1989 ensimmäisen kierroksen (7.) varaus. Isä-Doug tunnettiin 1990-luvulla NHL-kaukaloissa todellisena fyysisenä pelotteena. Hän pelasi taalaliigassa 467 ottelua (11+53) ja keräsi huimat 905 jäähyminuuttia.

Zmolekin agentti Ben Hankinson uskoo Flyers-fanien ottavan nuoren Zmolekin hyvin vastaan.

– Onnittelut uusimmalle asiakkaalleni Will Zmolekille NHL-sopimuksesta Flyersin kanssa. Flyers-fanit tulevat rakastamaan (häntä). Will on hyvä puolustaja, joka pelaa Flyersin tyylistä rajua jääkiekkoa. Omena ei pudonnut kauas puusta. Doug oli legenda ja entinen pelitoverini – hän oli jäällä todellinen soturi ja eläin, Hankinson hehkutti Twitterissä.

Ben Hankinson

@BenHankinson
Congrats newest client Will Zmolek signing @NHLFlyers from Bemidji State @BSUBeaversMHKY. Flyers fans going to love ♥️ Will he's good D plays hard in your face Flyers hockey. 🍎doesn't fall far from🌳, pops Doug Zmolek legend ex-teammate @McAlpine39 & I - absolute warrior/animal.

Philadelphia Flyers

@NHLFlyers
We have announced the club has signed defenseman Will Zmolek to a one-year entry-level contract beginning with the 2023-24 season. #FueledByPhilly nhl.com/flyers/news/fl…