NHL:n siirtotakarajalla Los Angeles Kingsistä Columbus Blue Jacketsiin osana Joonas Korpisalon siirtoa kaupattu kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivahti Jonathan Quick sai vielä viime hetkillä jatkosiirron Blue Jacketsista eteenpäin ja Vegas Golden Knightsiin.

Kings-legenda kiittelee vuolaasti Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläistä siitä, että suomalaispomo kauppasi maalivahdin tämän toiveiden mukaisesti vielä seuraan, jossa yhdysvaltalainen saa mahdollisuuden tavoitella uransa kolmatta Stanley Cupia. Blue Jacketsin pudotuspelimahdollisuudet olivat karisseet jo kauan sitten.

– Paljon tunteita. Lopulta (Kings) teki päätöksen, jonka he katsoivat parhaaksi joukkueen kannalta. Puhelun saaminen (treidin tiimoilta) on silti shokki. Pääsi sisällä liikkuu niin paljon kaikenlaista tuolla hetkellä, Quick muisteli.

– En voi kiittää Jarmoa tarpeeksi tavasta, jolla hän hoiti asiat. Hän toimi niin kuin todellinen ammattilainen ja arvostan sitä todella paljon, Quick kiittelee Kekäläistä.

Quickilla on käynnissä vaikea kausi. 37-vuotiaan maalivahdin 5,8 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä peräti 10-vuotinen sopimus umpeutuu kauden jälkeen.