Buffalo Sabres on menettämässä yhden suurimmista lupauksistaan muualle NHL:ssä.

The Athletic -sivuston toimittaja Corey Pronman raportoi, että maalivahtilupaus Erik Portillo, 22, aikoo todennäköisesti testata vapaita markkinoita kesällä. Sabres omistaa kesällä 2019 kolmoskierroksella (67.) varatun ruotsalaisen NHL-oikeudet heinäkuun 1. päivään asti.

– NHL-piireissä uskotaan, että Erik Portillo ei ole tekemässä NHL:n tulokassopimusta Buffalon kanssa. Odotan, että hän aikoo testata vapaita markkinoita tai sitten Sabres kauppaa hänen NHL-oikeutensa kaupataan toiselle seuralle, Pronman taustoitti Portillon tilannetta.

Michiganin yliopistossa kolmatta kauttaan pelaava Portillo on Pronmanin mukaan ”NHL-valmis maalivahti”. 197-senttinen ja 102-kiloinen göteborgilainen on kopannut tällä kaudella kiekkoja torjuntaprosentilla 90,8. Portillo voitti viime kaudella yliopistosarjan mestaruuden ja hänet valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Sabresin toimistolla Portillon perään tuskin jäädään pidemmäksi aikaa haikailemaan, sillä seuran listoilta löytyy ennestään Ukko-Pekka Luukkosen ja Devon Levin kaltaiset superlupaavat maalivahdit, joille povataan pitkää ja menestyksekästä tulevaisuutta NHL:ssä.