Montreal Canadiensin Jesse Ylönen iski NHL:ssä vasta äskettäin kauden avausmaalinsa, ja 17 pelin saldo ennen sunnuntaiyötä oli 1+6=7. AHL:n puolella Laval Rocketissa tehot näyttävät lukemia 9+20=29.

Habsin legendaarinen luotsi Martin St. Louis ei kuitenkaan ole huolestunut tai tyytymätön. Hän kommentoi taalaliigassa vasta reilut 30 ottelua pelanneen suomalaisen tilaa NHL:n nettisivuilla.

– Hän vaikuttaa vapautuneelta kaukalossa. Hän on kaveri, joka voi pelata monessa eri roolissa ja eri ketjuissa. Hän on hyvin vastuullinen, taalaliigassa yli 1 200 ottelua pelannut Stanley Cup -voittaja St. Louis tuumi.

Ylösen hyökkäävässä puolessa on kuulemma vielä kehittämistä.

– Kaikkien nuorten pelaajien tavoin hänen on pidettävä huolta puolustuspelaamisesta. Sitten kun valmentaja vakuuttuu siitä, että pelaaja tekee oikeita ratkaisuja, huomion voi kääntää hyökkäyspeliin.

Ylönen itsekin sanoi, että hän keskittyy eniten puolustuspelaamiseen, mutta samalla pelaaja pyrkii myös luomaan hyökkäyspeliä.

– En sanoisi, että kyseessä on hätätilanne, vaikka haluankin saada tehoja.

Sävelet isommassakin kuvassa ovat selkeät.

– Tavoite on tietysti pysyminen Montrealissa. Joka ilta tulee tilaisuus todistaa, että kuulun tähän joukkueeseen. Täytyy vain pystyä näyttämään, että voin auttaa joukkuetta, niin silloin valmentajilta tulee luottoa.

Montreal on Atlantin divisioonassa viimeinen, eikä se tule kyllä yltämään jatkoon mitenkään.