Porin Ässien voittomarssi katkesi jääkiekkoliigassa lauantaina, kun HPK haki pisteet Porista maalein 1-4.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserässä, kun hämeenlinnalaisjoukkueen kirkkain tähti Michael Joly pisti kummallisen rankkarin ohi Ässien vahti Niklas Rubinin.

Näytti, että Jere Henrikssonin hankkimassa ja Jolyn ampumassa rankkarissa oli useampi yritys.

– Miten tämä hyväksytään. Eihän tuota maalia voi hyväksyä missään valtakunnassa. Siinä oli kaksi, kolmekin yritystä. Kristian Vikman antaa Rubinille vielä käytösrangaistuksen. Nyt alkaa lämpenemään, C Moren selostaja Julius Sorjonen naureskeli.

– Ei voi millään hyväksyä, vaikka katsoisi minkälaisten lasien läpi. Kiekko karkaa, Rubin tökkää siihen.

– Jaa-a. Osuuko Rubin siihen ollenkaan, vai onko se tietynlaista huitomista. Pelaaja ei saa tehdä kahta yritystä. Kaksi kertaa laukoessa se hylätään.

Rubin näytti hidasteiden perusteella osuvan kiekkoon, kuten Sorjonenkin sanoi.

– Erikoisin tilanne pitkään aikaan.

No, lopulta maali hyväksyttiin. Kahden minuutin jäähyn saanut Ässien vahti Rubin pisti oman mailansa päreiksi, porilaisluotsi Karri Kivi kyseli luotsien päätöksen perään välittömästi.

– En katsonut maalia hirveän tarkasti. En osaa sanoa, Kerhon Jarno Pikkarainen sanoi Liigan nettisivujen lehdistötilaisuudessa.

– Varmaan kyse oli siitä, mistä Rubin hermostui. Jos kiekko osui mailaan, se (tilanne) olisi käsittääkseni ohi. En ole nähnyt sitä, että osuiko vai ei, porilaisluotsi Kivi tuumi.