Colorado Avalanchessa jääkiekon NHL:ää pelaava suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on ollut uransa kovimmassa maalitahdissa. Hän on iskenyt Avsille 38 häkkiä vain 57 pelissä, ja maaliennätys on mennyt jo rikki. Rantasen aiempi runkosarjan maaliennätys oli 36 osumaa viime kaudelta.

Nykytahti on liki ainutlaatuinen. Viime kesänä Stanley Cupia juhlineen Rantasen maalimäärä on kolmanneksi eniten Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin historiassa 57 ensimmäisen ottelun otannalla.

Rantasen edellä tilastossa on ainoastaan Michael Goulet, joka niittasi 42 ja 41 maalia kausien 1982-84 aikana.

Rantasen tavoin 38 niittiin on kyennyt niin ikään Goulet sekä Peter Stastny ja Joe Sakic.

StatsCentre

@StatsCentre
Lighting the lamp in his club's 4-1 downing of the Flames on Saturday night, Mikko Rantanen continues to inch closer toward a potential 50-goal season as he has now counted 38 so far in 2022-23. That ties for 3rd on this list of 57 team game totals in @Avalanche franchise history