Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantasella sekä hänen seurakaveri Bowen Byramilla on yhteinen erikoislaatuinen rituaali alkulämmöillä ennen otteluiden alkua. Kyseinen rituaali selvisi Avalanchen jakamasta Instagram-videosta.

Rantanen ja Byram olivat videolla laidan vierellä ja joivat vuorotellen omasta ja toistensa juomapulloista. Kaksikko ottaa muutamat hörpyt pulloista, minkä jälkeen Byram suuntaa takaisin lämmittelemään.

Myöhemmin Rantanen kommentoi kyseistä rituaalia myös Ilta-Sanomille.

– Nämä ovat näitä jääkiekkoilijoiden taikauskohommia, joista ei ikinä puhuta mitään. Minäkään en ole ikinä Byramin kanssa siitä mitään puhunut, Rantanen naurahti IS:lle.

Omien sanojensa mukaan Rantanen ei muista, mistä rituaali on saanut alkunsa.

– Jotenkin minä olen aina ollut siinä juomassa, ja hän on tullut siihen hörppimään. Jotenkin siitä on saatu sellainen hyvä yhteinen sinfonia, kun samaan aikaan otetaan aina hörppyä, Rantanen sanoi.

Monilla jääkiekkoilijoilla on useita erikoisia tapoja valmistautua otteluihin ja herätellä itsensä ennen tosikoitoksia.

– Nämä ovat juuri näitä pieniä taikauskojuttuja. Pelien alkulämmötkin ovat sellaisia, että jos joku tulisi katsomaan kolme peliä putkeen alkulämpöjä ja seuraisi yksittäisiä pelaajia, niin kyllä kaikki vetävät sellaisilla junan kiskoilla. Aina on samat kaarrokset, aina mennään samaan aikaan juomaan. Tuonne heitetään kiekkoa ja tuohon laitaan koputetaan. Se on sellaista. Se on jopa sairasta. Mutta tällaisia ukkoja meillä täällä jääkiekkopiireissä on, Rantanen toteaa.

Kuluvan kauden 55 otteluun Rantanen on summannut tehopisteet 36+30=66. Byramilla on puolestaan tilillä vasta 17 ottelua pistein 4+7=11.

Näet videon Rantasen ja Byramin rituaalista alta tai täältä.