Ruotsalaishyökkääjä Axel Holmström pelaa toista kauttaan Liigassa ja Sportin paidassa. Viime kaudella hän totutteli Suomen kuvioihin ja viimeisteli 59 pelaamaansa otteluun tehopisteet 7+14=21. Tällä kaudella hän on puolestaan ollut yksi koko sarjan tehokkaimmista pelaajista, kun 38 otteluun ovat syntyneet jo tehopisteet 10+25=35.

Ennen Liigaan siirtymistään 26-vuotias Holmström pelasi kotimaansa pääsarja SHL:ssä. Kaikkiaan hän on pelannut urallaan SHL:ssä 200 runkosarjaottelua (32+46=78) sekä 37 pudotuspeliä (12+19=31).

Holmström vertaili Liigaa ja SHL:ää keskenään Ylen haastattelussa. Hän kehui Liigan pelitapaa.

– Rehellisesti sanottuna Suomen liiga on mielestäni hauskempi sekä katsojan, että pelaajan näkökulmasta. Kentällä tapahtuu enemmän, peli on avoimempaa ja sitä kautta vähän hyökkäysvoittoisempaa kuin SHL:ssä.

– SHL:ssä yritetään välttää virheitä ja liiga on puolustusvoittoisempi. Suomen liiga on hyökkäysvoittoisempi ja ehkä hauskempi tavalliselle fanille, se on positiivinen asia.

Yleisesti ottaen Liigaa pidetään taktisena sarjana, jossa puolustetaan tarkasti. Sen seurauksena myöskin maalimäärät ovat suhteellisen pieniä. Näihin peilaten Holmströmin kommentit ovat hieman yllättäviä.