Pelicansin kärkipuolustaja Teemu Eronen sai viimein maalihanansa auki tämän kauden osalta lauantaina, kun Pelicans hävisi kotonaan HIFK:lle lukemin 4-5. Eronen teki ottelussa välittömästi kaksi maalia.

32-vuotiaan Erosen maalittomuus oli yllättävää siihen peilaten, että viime kaudella hän sijoittui Liigan puolustajien maalipörssin toiseksi. Hän tehtaili pakin paikalta komeat 14 maalia.

Vaikka Eronen ei ole onnistunut iskemään maaleja tällä kaudella viime kauden tahtiin, on mies pelannut kuitenkin vahvaa kautta. Hän on kasannut 39 otteluun nyt tehopisteet 2+18=20. Tämän lisäksi hänen tehotilastonsa näyttää lukemaa +12.

Eronen pelasi tällä kaudella kaikkiaan 38 ottelua maaleitta, mutta viimeisteli siitä huolimatta 18 tehopistettä samaan ajanjaksoon. Sen myötä Eronen nousi lähelle kärkeä erikoisessa tilastossa. Vain kolme Liiga-pelaajaa on kerännyt Erosta enemmän syöttöpisteitä kauden aikana tekemättä yhtään maalia. He ovat 20 syöttöpistettä viimeistelleet Jacob Andersson (2021-22) ja Tommi Tikka (2017-18) sekä 19 syöttöä kerännyt Colby Genoway (2009-10).

Liiga

@smliiga
Pelicansin Teemu Eronen oli viime kaudella puolustajien toiseksi paras maalintekijä runkosarjassa 14 osumallaan. Tällä kaudella maalihanat aukenivat kuitenkin vasta 39. ottelussa. Lauantain kahden maalin ilta oli Eroselle Liiga-uran kolmas.

#Liiga #PelicansFi