Nuorten Leijonien taival alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa tuli päätökseensä maanantaina, kun Ruotsi nappasi puolivälieräottelusta 3-2-voiton.

Päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan Nuoret Leijonat pelasi turnauksen parhaan ottelunsa puolivälierässä.

– Kova playoff-ottelu. Molemmat joukkueet olivat ihan ytimessä, niin kuin pitää ollakin. Meiltä turnauksen paras peli. Se oli tänään muutama minuutti, taivas ja helvetti, Lämsä sanoi ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa.

Nuorten Leijonien turnaus ei onnistunut toivotulla tavalla. Joukkue onnistui voittamaan viidestä ottelustaan vain kaksi: Slovakian ja Latvian. Ruotsin lisäksi Suomi hävisi Yhdysvalloille sekä Sveitsille.

– Ei päästy siihen tavoitteeseen, mitä lähdettiin hakemaan. Me haluttiin olla maailman paras joukkue. Tämä oli alkusarjan jälkeen ensimmäinen steppi, missä piti ottaa voitto. Hyvin lähellä oltiin, mutta loppuun asti ei riittänyt.

Tapa, jolla Suomen turnaus päättyi, oli hyvin karu. Ruotsi viimeisteli alivoimalla voittomaalin vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

– Tuohon hetkeen tyly maali. Se on välillä aika raakaa, Lämsä summasi.