Eeli Tolvanen vaihtoi joulukuussa seuraa NHL:ssä, kun Nashville Predators heivasi hänet siirtolistalle. Sieltä hänet nappasi vahvuuteensa Seattle Kraken.

23-vuotias Tolvanen ehti kiekkoilemaan alkukauden aikana Predatorsissa 13 ottelua pistein 2+2. Nyt hän on päässyt pelaamaan Krakenin riveissä viisi ottelua ja ollut niissä vahvassa vedossa. Kasassa ovat jo tehopisteet 3+2.

Predatorsin GM David Poilen kommenteista voi aistia jonkin asteista katumusta siitä, että seura antoi Tolvasen ilmaiseksi pois.

– Tämä saattoi olla virhe meiltä. Se menee täysin minun piikkiini, jos käy niin, että hän todella menestyy. Me yritimme antaa hänelle erilaisia mahdollisuuksia eri paikoissa, Poile sanoi.

Poile mainitsi myöskin, että Predators toivoi todella, ettei mikään seura ottaisi Tolvasta siirtolistalta. Toisin kuitenkin kävi.

Predators varasi Tolvasen ykköskierroksen 30. pelaajana kesän 2017 varaustilaisuudessa. Tolvanen on pelannut NHL-urallaan tähän mennessä 140 runkosarjaottelua tehopistein 28+28=56 sekä seitsemän pudotuspeliä pistein 1+0.

Robby Stanley

@RStanleyNHL
Poile on Tolvanen in Seattle:

"This could be a mistake on our part. That's on me if he turns out to be really successful. We thought we tried him in a lot of different areas, different places."

Also mentions they really hoped they got him through on waivers.