Montreal Canadiensissa on alettu harkitsemaan erilaista kehityspolkua viime kesänä NHL:n ykkösvaraukselle Juraj Slafkovskylle.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Darren Dreger kertoo Twitterissä, että Canadiensin GM Kent Hughes harkitsee nuorten pelaajiensa lähettämistä AHL:ään.

NHL:n surkeimpiin joukkueisiin lukeutuva Canadiens on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden. Hughes tiedostaa sen, että joukkueen ilmapiiri ei ole tällä hetkellä optimaalinen organisaation nuorten lupausten kehityksen kannalta.

– Canadiens kotiutui juuri vaikealta vieraskiertueelta. Seuraavat pari viikkoa määrittelevät tulevan. Joko Slafkovsky tai jokin muukin nuori pelaaja saatetaan lähettää Lavalin AHL-seuraan, jos Canadiens ei pysty kääntämään kurssiaan. AHL:ssä nuori pelaaja olisi paremmassa ympäristössä ja voisi keskittyä kehittymiseen, Dreger kirjoittaa.

18-vuotias Slafkovsky on tehnyt NHL:n tulokaskaudellaan 33 ottelussa neljä maalia ja 10 tehopistettä. TPS:stä rapakon taakse siirtynyt slovakialainen ei ole tehnyt maalia yli kuukauteen NHL:ssä.