Richard Panik on yksisuuntaisen, 1,375 miljoonan dollarin sopimuksen alainen, mutta tällä kaudella hän pelaa lainalla Euroopassa. Visiitti kotimantereelle 14 kauden jälkeen ei ole sujunut odotusten mukaisesti.

Panik on pelannut Lausanne HC:ssa 16 ottelua tehopistein 3+5=8. Sveitsiläisjoukkueen toimitusjohtaja John Fust on kertonut 24 heuresille, ettei slovakialaiskonkari ole enää osa sveitsiläisjoukkueen suunnitelmia. Sitä hän ei vaikuta olleen pitkään aikaan, sillä joulukuussa vuoden 2009 Tampa Bay Lightningin kakkoskierroksen varaus pelasi vain kolme peliä ja tämän vuoden puolella otteluita ei ole kertynyt lainkaan.

Monen muun tapaan sentteriä pelaajamarkkinoilta etsivä Fust kertoo Panikin yhä olevan joukkueen toiminnassa mukana, mutta hän saattaa palata Pohjois-Amerikkaan. Lähipäivinä on odotettavissa tilannepäivitys asian tienoilta.

31-vuotiaan Panikin oikeuksia hallinnoi vielä tämän kauden New York Islanders. Parhaimmillaan 44 tehopistettä yksittäisellä NHL-kaudella tehtaillut laituri on pelannut taalaliigassa yhteensä 521 ottelua.