Tshekin Extraligassa pelaava BK Mladá Boleslav on päässyt sopimukseen puolustaja Aleš Čechin kanssa, joka on pelannut viime vuodet Kärppien junioreissa.

Tshekin nuorisomaajoukkueen pelaajan siirto varmistui samalla, kun KalPa värväsi tshekkiseurassa pelanneen Matyáš Kantnerin. BK Mladá Boleslavin urheilujohtaja Martin Ševcin mukaan molemmilla pelaajilla on sama agentti, ja seura oli kertonut, että Kantnerin lähtiessä he haluavat Čechin tilalle.

Loppujen lopuksi molemmat siirrot toteutuivat, mutta Ševcin mukaan sopimukset eivät syntyneet täysin sopuisasti. KalPa julkaisi nimittäin Kantnerin sopimuksen jo ennen kuin kaikki paperiasiat olivat kunnossa. Tämä suututti muun muassa tshekkiseuran fanit, jotka hämmästelivät, ettei BK Mladá Boleslav ollut tiedottanut asiasta mitään.

– Siirtoa oli tietämättämme nopeutettu Suomen puolella. Heillä (KalPalla) ei ollut vielä edes meidän vahvistamia papereita, kun he julkaisivat jo Matyášin siirron, Ševc paljasti seuran tiedotteessa.

Tshekkiseuran mukaan Kantner oli matkustanut Suomeen jo maanantaina, eikä ollut kaukana, että tämä olisi lennätetty takaisin. Lopulta kaikki asiat saatiin kuitenkin sovittua.

– Tietenkin toivomme Kantnerille menestystä ulkomailla. Ja mitä tulee Aleš Čechiin, niin hän on nuori ja lupaava puolustaja. Hän on kehittynyt, mikä näkyi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa hän oli tärkeä osa Tshekin hopeajoukkuetta.

BK Mladá Boleslav

@bkboleslav
Do Mladé Boleslavi přichází osmnáctiletý obránce Aleš Čech, stříbrný medailista z nedávného mistrovství světa juniorů, který působil ve Finsku. Naopak v Bruslařském klubu končí Matyáš Kantner.
📲 bit.ly/kantner-cech