NHL:ssä Seattle Krakenin vahvuuteen toista kautta kuuluvan Joonas Donskoin ura ammattilaisjääkiekkoilijana saattaa olla pahimmassa tapauksessa ohi.

Donskoi, 30, on ollut koko kuluvan kauden sivussa jäiltä aivotärähdysoireiden vuoksi, jotka ovat peruja harjoituskaudella tapahtuneesta törmäyksestä.

Useista aivotärähdyksistä jo aiemmin urallaan kärsinyt Donskoi myöntää Raahen Seudun (uutinen maksumuurin takana) haastattelussa NHL-uran olevan tuoreimman tällin myötä vaakalaudalla.

– Alkuun silmät eivät oikein pelittäneet. Niitä joutui jumppaamaan.  Huimailu ja pääkipu ovat olleet ne suurimmat oireet. Kyllä se aina säikäyttää ja pistää miettimään, varsinkin kun niitä alkaa olla monta, Donskoi kertaa syksyn tapahtumia.

Donskoi ei halua riskeerata terveyttään, varsinkin kun perheeseen kuuluu 1,5-vuotias poika.

– Pitäisi olla toiminnallinen isä vielä monta kymmentä vuotta. Totta kai niiden edellä tehdään ratkaisut, että miten tästä jatketaan. En ole oikein miettinyt, että ura olisi ohi. Ajatus on, että vielä mennään takaisin. Nyt on ollut tarpeeksi hommaa kuntouttamisessa, joten en ole jaksanut sekoittaa päätäni niillä ajatuksilla, Donskoi arvioi.

Donskoi on pelannut NHL:ssä seitsemän kautta. Oman haasteensa NHL-uran jatkolle tekee se, että laiturin 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kuluvan kauden jälkeen. Ilman näyttöjä uuden sopimuksen saaminen on hankalaa.