Yhdysvaltain Lake Placidissa päättyi sunnuntaiyönä vähintään erikoiselta kuulostava turnaus: Kazakstan pronssilla, Japani mitalipeleissä, Ruotsi alkulohkon viimeinen maalierolla 11-37, Suomi ei mukana lainkaan ja niin edelleen.

Mistä siis on kysymys? Kyseessä on viimeksi vuonna 2019 järjestetyt Universiadit. Niitä voisi luonnehtia opiskelijoiden olympialaisiksi, jotka pelattiin jälleen tyystin ilman Suomea.

Lake Placidin kisoissa mukana oli 12 maata, jotka pelasivat kahdessa alkulohkossa. A-lohkon voitti Kanada ennen Japania, joka siis sijoittui kummallisen kuuloisesti kakkoseksi. Jatkopeleistä karsiutuivat muun muassa lohkonelonen Tshekki ja -jumbo Ruotsi.

B-lohkosta jatkoon menivät USA ja Kazakstan. Slovakia oli kolmas, ja sen perässä sijoille 4-6 päätyivät erikoiset maat Unkari, Etelä-Korea ja Iso-Britannia.

Välierissä Kanada ja USA juhlivat, Kazakstan ja Japani taipuivat.

Kazakstan voitti pronssit kaadettuaan Japanin sunnuntai-iltana maalein 8-1. Tuossa pelissä Kazakstanille tehoili pistein 1+2=3 Batyrlan Muratov, joka pelasi viime kaudella Mestistä rovaniemeläisessä RoKissa. Hän iski kaikkiaan 59 pelissä tehot 21+36=57.

Muratov keikkui ennen sunnuntaina pistepörsissä yhdeksäntenä saldolla 5+4=9.

Kärjessä olivat yhdysvaltalainen Luke Aquaro ja kanadalainen Brett Taylor Davis saldolla 6+5=11. Kolmospaikkaa hallussaan piti slovakialainen Peter Sandor lukemin 4+7=11.

Nämä pelaavat järjestyksessä lueteltunta yhdysvaltalaista NCAA III:sta, USports-sarjaa ja slovakian kakkossarjaa.

Kulta meni lopulta Kanadaan. Se voitti maanantaiyön finaalissa USA:n 7-2.