Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Max Pacioretty, 34, on operoitu kesken NHL-kauden Suomessa.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Pacioretty oli saapunut maanantaina Suomeen. Huippukirurgi Lasse Lempainen operoi yhdysvaltalaisen akillesjänteen ja nivusen keskiviikkona Turun Pihjajalinnan sairaalassa.

Pacioretty on ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on leikattu kesken kauden Suomessa.

Paciorettyllä jäi koko alkukausi väliin akillesjännevamman takia. Kovan luokan maalitykki palasi kaukaloon vuoden alussa, mutta vamma uusiutui vain muutaman pelatun ottelun jälkeen.

– Hänellä oli akillesjännevamma viime elokuussa. Se oli leikattu Yhdysvalloissa, ja hän palasi NHL-jäille tammikuun alkupäivinä. Jänne repesi uudelleen kolmannessa paluupelissä, Lempainen taustoitti Ilta-Sanomille.

Paciorettyn kausi on varmuudella paketissa. Miehen kuntoutuminen voi kestää jopa ensi kauden alkuun asti.

– Sanoin hänelle, että minimissään 8–9 kuukautta on aika, että hän voisi olla pelikunnossa. Se on eri asia pelata pipolätkää kuuden kuukauden jälkeen kuin olla NHL-kaukalossa, Lempainen kertoo.

Pacioretty sai vihiä suomalaisesta huippuosaamisesta Carolinan suomalaisilta. Pacioretty teki päätöksensä tulla Suomeen viime lauantaina.

– Pelaajan mielipide ratkaisi paljon, ja varmasti sillä oli myös merkitystä, että Sebastian AhoTeuvo Teräväinen ja Antti Raanta pelaavat samassa seurassa ja heidänkin mielipidettään kuunneltiin, Lempainen paljasti.

Pacioretty on pelannut NHL:ssä Montreal Canadiensin, Vegas Golden Knightsin ja Carolina Hurricanesin riveissä yhteensä 855 ottelua. Hurjasta laukauksestaan tunnettu jenkkihyökkääjä on tehnyt NHL:ssä 326 maalia ja 645 tehopistettä.