Selostajalegenda Antero Mertaranta on ollut viime vuosina tuttu ääni C Moren Liiga-lähetyksissä. Jatkuvaksi puheenaiheeksi ovat nousseet Mertarannan selostukset Pelicansin peleissä. Häntä on syytetty Pelicansin suosimisesta.

Aivan tuulesta temmattuja syytökset eivät ole. Mertaranta on itse tunnustautunut Pelicans-faniksi ja hän on tehnyt seuralle töitäkin.

Ilta-Sanomat haastatteli Mertarannan selostuksista MTV Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Auteroa.

– Meillähän selostajia on paljon ja osa tekee selostuksia tietyllä alueella. Joku on Jyväskylästä ja joku länsirannikolta, ja sen mukaan pelit jakaantuvat. Mertaranta selostaa Etelä-Suomen alueella paljon pelejä, eikä selosta ylimaallisen paljon tai painotetusti Pelicansin pelejä. Määrä on käsittääkseni aika minimaalinen, Autero sanoo.

– Kenenkään selostajan kohdalla ei ole erikseen kielletty, ettei saisi olla taustoja tai sympatioita. Kaikilla meillä on joitakin sympatioita. Hän on Lahdesta kotoisin, tehnyt Pelicansille hommiakin ja hänellä on siitä alueesta syvää tietämystä. Mertarannan komea selostusura kertoo omaa kieltä siitä, että ammattietiikka on hänelle numero yksi. Se on se johtoajatus, miten hän työtään tekee. Aito tarkoitus on varmasti tehdä nimenomaan eettisesti ja oikein työtä yleisölle.

– Siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään, että tuo omia sympatioitaan lähetyksessä esille. Kritiikin taustalla voi olla, että ”Antsa” tunnetaan laajasti ja hyvin ja hän on lahtelainen. Nämä ovat tunneasioita. Sieltä saattaa kuulla tiettyjä asioita, jotka puoltaisivat, että hän olisi jonkun puolella tai olisi kallellaan jonnekin päin. Antsa on tunnettu ja arvostettu omalla alueellaan. Olen luottavainen, että halu, intohimo ja ammattiylpeys ovat niitä, mitkä ohjaavat hänen toimintatapojaan.