Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on pidetty tasoltaan yleisesti vuoden kenties kovimpana arvoturnauksena, mutta ainakin tällä hetkellä Itävalta tekee surkeudellaan hallaa väitteelle.

Piskuinen maa ei ole ihan saanut koneitaan käyntiin Kanadan turnauksen A-lohkossa, ja viime yönä se otti Tshekiltä käkättimeen rajuin lukemin 0-9.

Tshekki voitti laukaukset 47-9, ja esimerkiksi sekä toisen että kolmannen erän kudit kirjattiin tilastoihin luvuin 18-3. Tshekin ykkössentteri Matyas Sapovaliv syötteli matsissa neljä maalia.

Kun Itävalta aloitti turnauksen häviämällä Ruotsille 0-11, on maan maaliero nyt karmea 0-20. Tuo tilasto rumenee todennäköisesti vielä aika rajusti ainakin Kanadaa vastaan, mutta toisaalta Saksa-peli on se, jossa Itävalta voi venyä voittoon ja jopa puolivälieriin.

– Puhumme keskittymisestä hyviin asioihin. Tietysti häviäminen maalein 0-11 ja 0-9 on vaikeaa, mutta ehkä Tshekki-pelin kolmannesta erästä on hyvä lähteä rakentamaan. Blokkasimme laukauksia ja pelasimme tunteella, itävaltalaispelaaja Vinzenz Rohler sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Emme halunneet luovuttaa. Yritämme olla pelkäämättä sen sijaan, että keskittyisimme vastustajiimme.

Tshekki on A-lohkon kärki ennen Ruotsia, Saksaa ja Kandaa ja Itävaltaa.