Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Jakub Voracek on ollut aivotärähdysoireiden vuoksi sivussa tositoimista nyt kuukauden ajan.

Jättimäistä 8,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Voracek, 33, ei ole näillä näkymin palaamassa askiin vielä aikoihin. Kekäläisen mukaan tshekkitaiturin koko jääkiekkouran jatkuminen saattaa olla pahimmassa tapauksessa vaarassa.

– Jake on kärsinyt useammasta päävammasta uransa aikana. Tuoreimman loukkaantumisen jälkeen lääkärit suosittelivat pidempää huilia nähdäkseen, häviävätkö hänen oireensa siinä määrin, että hän voi jatkaa pelaamista.

– Emme odota asian ratkeavan lähitulevaisuudessa, vaan annamme hänelle niin paljon aikaa kuin tarve vaatii. Hänen terveytensä pitkällä aikavälillä on nyt kaikkein tärkeintä, Kekäläinen kommentoi medialle.

Voracek ehti pelata alkukauden aikana 11 ottelua tehoin 1+5=6.