NHL-urallaan kolmesti maalikuninkuuden voittanut Pavel Bure ottaa Sport-Expressin haastattelussa kantaa Aleksandr Ovetshkinin nousuun 800 maalin kerhoon vasta kolmantena pelaajana taalaliigan historiassa.

Legendaarinen 1990-luvun NHL-pikakiituri nostaa esiin muutaman ominaisuuden, joita ihailee Washington Capitalsin kapteenissa edelleen.

– Ovetshkin on malliesimerkki oikeasta asenteesta bisnestä ja urheilu-uraa kohtaan. Katsokaa, kuinka hän tekee sen. Hän juhlii 37-vuotiaana maalejaan kuin parikymppinen. Salaisuus on yksinkertainen: oikeanlainen valmistautuminen ja ehtymätön maalinälkä, Bure näkee.

– Huomauttaisin myös, ettei hän tee maalejaan pelkän loistavan laukauksensa vuoksi. Hän onnistuu iskemään maaleja myös liikkeestä rikkoen vastustajan puolustuksen. Hän etsii jatkuvasti maalipaikkoja ja liikkuu paljon, vaikka 37-vuotiaana se on paljon vaikeampaa kuin 20-25-vuotiaana.

– Tiedän kokemuksesta, että riippumatta siitä, mihin pelin suuntaus on menossa, on uskomattoman vaikeaa tehdä 50-60 maalia kaudessa, Bure ylistää.

Ovetshkin on tehnyt kuluvan kauden 31 ottelussaan nyt 20 maalia ja on enää 94 maalin päässä Wayne Gretzkyn rikkomattomana pidetystä maaliennätyksestä (894).