Columbus Blue Jacketsin hyökkääjän Jakub Voracekin uran jatkuminen on vaakalaudalla. 33-vuotias tshekki kärsii pahoista aivotärähdyksen oireista.

Voracek paljasti maanantaina hänelle järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että häntä ei tuskin nähdä kaukalossa enää tällä kaudella.

Voracek sai aivotärähdyksen marraskuun 4. päivä Tampereella pelatussa Colorado Avalanche -ottelussa tulleesta korkeasta mailasta. Tshekkikonkarin mukaan Suomessa todettu aivotärähdys oli virallisesti hänen uransa seitsemäs tai kahdeksas, jos pienempiä iskuja ei lasketa.

– Oloni on ”OK” tällä hetkellä. Tietysti yritän parhaani, jotta tästä ei tulisi pitkä prosessi. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe pelaavani lähitulevaisuudessa, mutta yritän kaikkeni, jotta voin joskus palata vielä kaukaloon, Voracek sanoi lehdistötilaisuudessa.

Suomalaishyökkääjä Patrik Laineen edustaman Blue Jacketsin hyökkäys jää totisesti kaipaamaan Voracekin kaltaista pelintekijää. Voracek on tehnyt tällä kaudella 11 ottelussa tehot 1+5=6.

Voracek on pelannut NHL-urallaan kunnioitettava 1058 runkosarjaottelua pistein 223+583=806 ja 49 pudotuspeliottelua pistein 9+19=28.