Nuorten Leijonien sisäisen pistepörssin kärkipäässä viilettää yllätysnimiä nuorten MM-kisojen alkulohkon ollessa pian puolessa välissä.

Suomi on pelannut Kanadan vuodenvaihteen kinkereissä kaksi peliä. Sveitsiä vastaan tuli 2-3-jatkoaikatappio ja Slovakiaa vastaan selkeä 5-2-voitto. Näiden pelien jälkeen Suomen tehokkain pelimies on Lukon Sami Päivärinta saldolla 1+2.

Nuo kolme pinnaa oikeuttavat koko turnauksen pistepörssissä seitsemännelle sijalle. Suomen toinen kolmen pisteen mies on toinen Lukko-pelaaja, eli pakki Kalle Ervasti (0+3). Turnauspörssissä hän on kymmenentenä.

Lukko-kaksikon tehoilu on hämmästyttävää, sillä esimerkiksi Päivärinta on iskenyt Liigan ja Mestiksen (TUTO) 20 pelissä yhteensä yhden maalin. Ervastin saldo on 28 Lukon matsissa 1+3.

– Maalin tekeminen on aina kivaa. En ole seurajoukkueessakaan pisteillä hirveästi herkutellut, joten joka kerta on hienoa tehdä, ja varsinkin vielä arvoturnauksessa. Hyvältä tuntui, Päivärinta sanoi Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla viitaten MM-kisoissa maalaamiseen.

Näiden pelaajien jälkeen Suomen sisäisessä pörssissä seuraavilla sijoilla keikkuvat kahden pinnan (1+1) KalPa-pelaaja Oliver Kapanen ja samat tehot iskenyt JYPin Joakim Kemell sekä TPS:n Kalle Väisänen. KalPan ja TPS:n lupaukset ovat Päivärinnan ketjukavereita.

– Aiemminkin olemme yhdessä pelanneet ja silloinkin on mennyt hyvin. Olemme aika lailla samalla sivulla. Laiturit ovat hyvät, on nopeutta ja kokoa. Siinä on helppo pelata ja osaamme lukea toistemme peliä hyvin.

Vuonna 2003 syntynyttä Päivärintaa ei ole varattu NHL:ään, ja sama on samanikäisen Ervastin tilanne. Nyt pelaajat antavat kuitenkin oivia näyttöjä isojen tarkkailijoiden edessä.