NY Rangersin Kaapo Kakko on päässyt NHL:ssä viime aikoina tolkuttomaan vireeseen, kun esimerkiksi kahdeksan edellisen pelin saldo on 5+2. Viime yönä suomalainen niittasi voittomaalin NY Islandersista irronneessa 5-3-voitossa.

Kakko loistaakin nimenomaan tässä tilastossa. StatsCentre-niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että turkulaiskasvatti on tehnyt Rangersin historiassa voittomaaleja neljänneksi eniten ennen 22 ikävuotta. Pelaaja saavuttaa tuon iän helmikuun puolessa välissä.

StatsCentre

@StatsCentre
Most career game winning goals before turning 22 - @NYRangers franchise history:
9- Alexis Lafreniere
8- Camille Henry
7- Derek Stepan
6- Kaapo Kakko (Via his go-ahead, 3rd period tally in a 5-3 win against the Islanders tonight)
6- Don Murdoch
6- Alex Kovalev
6- Niklas Sundstrom

Kakolla on kasassa voittomaaleja kaikkiaan kuusi kappaletta. Edellä tilastossa ovat Alexis Lafreniere yhdeksällä häkillä, Camille Henry kahdeksalla osumalla ja Derek Stepan seitsemällä maalilla.

– Torstaiyön pelissä yksi maali oli minun syytäni. Niin käy kaikille. Oli mukavaa tehdä voittomaali lopussa tuollaisen matsin jälkeen. Selvisin mielestäni tästä kaikesta hyvin, hyökkääjä sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Tärkeässä pelissä tuollainen (maalin ”lahjoittaminen”) on vaikea paikka. Näin kuitenkin, että Chris Kreider ja Barclay Goodrow juttelivat hänen kanssaan. Kaikki tekevät virheitä, mutta on mukavaa, että Kakko paketoi pelin tuolla tavalla, Rangers-luotsi Gerard Gallant pohti.

Kakon tämän kauden saldo on 35 ottelun jälkeen 9+6=15. Hän on matkalla kohti uransa tehokkainta kautta, kun nykytahdilla kasaan on tulossa noin 35 (21+14) pistettä.

NY Rangers pääsi joulun viettoon aatonaattoyön Isles-pelin jälkeen. Sen kausi jatkuu 28. joulukuuta Washington Capitalsia vastaan.