NHL:n historian kovimpiin puolustajiin – sanan varsinaisessa merkityksessä – lukeutuva Chris Pronger ei sulata New York Rangersin kapteeni Jacob Trouban saamaa palautetta miehen taklattua rajusti Chicago Blackhawksin Andreas Athanisiouta viikonlopun NHL-kierroksella.

Athanasiou haukkui ottelun jälkeen Chicago Sun-Timesille Trouban ”kahdeksan miljoonan dollarin pelaajaksi, joka ei osaa tehdä maaleja ja keskittyy siksi vastustajan vahingoittamisyrityksiin”.

Prongerin mielestä kyseessä oli puhdas avojääpommi, josta vastuu lankeaa Athanasioulle itselleen.

– Viimeksi kun tarkistin asian, taklaaminen oli yhä sallittua NHL:ssä. Ehkä hänen (Athanasioun) pitäisi pitää päänsä ylhäällä eikä itkeä toimittajille. Fyysisyys on valtava osa Trouban peliä. Tämä nähtiin viimeksi pudotuspeleissä Sidney Crosbya vastaan. Hän laittaa kaverit maksamaan hintaa. Toisinaan hän pelaa sääntöjen rajamailla, mutta yleensä sallittujen sääntöjen puitteissa, Pronger näkee SNBets-sivustolle antamassaan haastattelussa.

– Se oli hieno avojään taklaus. Ehkä hänen pelissään on hieman turhautumista joukkueen heikon kauden myötä. Kenties hän yritti lähettää joukkueelleen viestin siitä, että on pelattava kovaa joka ikinen ilta, Pronger uskoo.

Voit katsoa Trouban taklauksen alta löytyvältä videolta.

Blackhawks Talk

@NBCSBlackhawks
Chicago vs. Jacob Trouba