HIFK-puolustaja Johan Motin on pitkään sivussa peleistä. Liigan kurinpito määräsi hänelle yhdeksän ottelun mittaisen pelikiellon taklauksesta, jonka hän antoi Pelicansin Aatu Jämsenille.

Kurinpidon määräämä jättimäinen pelikielto sai fanit kimpaantumaan sosiaalisessa mediassa. Kiekkoväki vertasi Motinin tilannetta Joonas Kemppaisen poikittaiseen mailaan, josta ei jaettu pelikieltoa tahattomuuden vuoksi. Myös taklaavan vastuuta nostettiin esiin.

– Hohhoijjaa eli nykyään ei saisi enään taklata ollenkaan, eräs fani murehtii.

– No mutta Kärppä pääsee kun koira veräjästä, siellä on raha vaihtanu omistajaa ja ulistu kun mikäkin koira kurinpidolle että oli ”vahinko”. Jumalauta mikä vitsikomitea teillä kurinpidossa, toinen tylyttää.

– Tämä oli enemmän nollan pelin vahinko kuin Kemppaisella, mutta nyt vedetään lottokoneesta 9 peliä riippumatta taklatun toiminnasta. Pohjalla vastaava tilanne keväältä, joka vaikuttaa nyt tähän sitten lisäpeleinä. Mä äänestän tätä pelleilyä vastaan lompakollani, kolmas lupaa.

– Joo, eikä tässä huomioida ollenkaan sitä, että paljonko Motinille jäi aikaa reagoida tuohon Jämsenin äkilliseen asentomuutokseen! Jämsen yrittää väistää keskemmälle, asento aukeaa ja pää jää kuin tarjottimelle.

– Laitoitte sitten ne Kemppaiselle kuuluvat pelitkin tähän….. kyllä te ootte pihalla. Ei ole Motinin vika jos toinen luistelee kontallaan. Mutta se HIFK-lisä elää ja voi hyvin.

Voit katsoa Motinin taklauksen alta.

Liiga

@smliiga
Tilannehuone on tarkastanut keskiviikon #HIFK#PelicansFi-ottelusta tilanteen ajassa 26.31, jossa HIFK:n Johan Motin taklaa Pelicansin Aatu Jämseniä. Ottelussa rikkeestä tuomittiin 5 min+PR.

➡️ Tilanne etenee #Liiga'n kurinpitodelegaation käsittelyyn