Nuorten Leijonien taival MM-kisoissa sai vaisun startin, kun joukkue hävisi maanantaina turnauksen avausottelussa Sveitsille jatkoajalla lukemin 2-3.

Ennen ottelua puheeksi nousi Suomen päävalmentajan Tomi Lämsän yllättävä ratkaisu merkitä joukkueen tähtipelaaja Joakim Kemell 13. hyökkääjäksi. JYPin hyökkääjä pelasi ilmoituksesta huolimatta kuitenkin isot minuutit Sveitsiä vastaan.

– Pelattiin tällä tavalla USA:ta vastaan harjoituspeli. Haetaan tasaisia kentällisiä ja sitä kautta hän oli 13. hyökkääjä. Hän kuitenkin pelasi paljon tänään Kapasen kanssa ykkösketjussa, Lämsä perusteli päätöstään Iltalehdelle.

Lämsän mukaan Kemellin tilanne oli poikkeus.

– Riippuu pelistä. Ollaan turnaustilanteessa eikä meillä ole isoa rosteria käytössä. Ei missään tapauksessa aina niin, Lämsä vastasi, kun häneltä kysyttiin 13. hyökkääjän runsaasta käyttämisestä.

Nuorten Leijonien kuopus Aron Kiviharju ei ollut kokoonpanossa avausottelussa. Lämsän mukaan 16-vuotiasta TPS-superlupausta on vaivannut sairastelut.

– Hän sairasteli harjoitusleirillä, eikä saanut kunnon leiriä alle. Hän on toipunut nyt, Lämsä kertoi Kiviharjun tilanteesta.