TURKU. Suomalaisluotsi Kari Jalosen Tshekki päätti Turun Karjala-turnauksen sunnuntaina 2-3-jatkoaikatappioon Sveitsiä vastaan.

Tshekin turnaus päättyi siinä mielessä rajulla tavalla, että pakki Jan Kostalek syötti kiekon jatkoajalla suoraan Sven Sentelerin lapaan. Tämä iski voittomaalin tuhannen taalan paikasta.

Kari Jalonen kertoi kuulumisistaan medialle tutuissa maisemissa.

– Sellaista sattuu, rohkaisen pelaajia pelaamaan. Sanoin hänelle, että sille ei voi enää mitään. Hän on pelannut erittäin hyvän viikonlopun. Viime vuonna hän ei päässyt meidän mukaan. Mutta ei sitä (virhettä) kukaan tahallaan tee.

Tulos tarkoitti sitä, että Tshekki otti turnauksessa neljä pinnaa yhdellä varsinaisen peliajan voitolla ja sunnuntain tappiolla. Turnausavauksessa Ruotsi voitti torstaina 4-1.

– Kyllä me kasvettiin. Sanoin joukkueelle, että pystyimme parantamaan omaa peliä Ruotsi-pelistä. Saimme puolustuspeliä pitäväksi ja sitä myötä saimme tehojakin. Kamppailu laitojen lähellä parani vaaditulle tasolle. Täällä pelataan laitojen lähellä ja kovaa, joten siellä pitää pärjätä ja viihtyä. Tällaisissa täällä esille nousevissa asioissa pystyimme parantamaan.

Viikko oli 62-vuotiaalle kevään MM-pronssimitalistille erilainen.

– Nyt ollaan kuin kotikaupungissa, tässä hallissa on muistoja TPS:n matkasta. Pääsin käymään kotona ja saunassa, sekin oli ihan mukavaa, suomalaismestari hymyili.

– Kaiken kaikkiaan joukkueen kanssa tuleminen Suomeen on kivaa. Seuravaaksi Sveitsin EHT:n ensimmäinen peli pelataan Suomessa.