Boston Bruinsin Linus Ullmark torjui joukkueelleen tiistaiyönä NHL:ssä 3-1-voiton St. Louis Bluesista nostaen samalla kauden voittomääränsä jo yhdeksään kymmenennessä startissa.

Kuulostaa kovalta, ja samalla kyseessä on historiallinen suoritus, sillä vain neljä muuta vahtia on pystynyt avaamaan kautensa samalla tavalla Bruinsissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Quite the start for Linus Ullmark and the @NHLBruins.

Boston extended its season-opening home win streak to seven games, a feat the club has achieved just once before (8-0-0 in 1983-84). #NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Viimeksi yhdeksään voittoon kymmenessä ensimmäisessä pelissä on pystynyt Bruinsista Tuukka Rask kauden 2016-17 kärkeen. Tämän viisikon Ullmarkin ja Raskin lisäksi täydentävät Gerry Cheevers (1976-77), Ross Brooks (1973-74) ja Frank Brimsek (1938-39).

Jos menee Ullmarkilla hyvin, niin samaa voi sanoa Bruinsista. Se on kerännyt kauden 13 pelistä 11 voittoa, ja näillä irtoaa Atlantin divisioonassa ylivoimainen ykkössija. Kakkosena keikkuva Detroit Red Wings on kuuden pisteen päässä. Blues on oman divarin jumbo.

LUE MYÖS:
Ihan sairas maali – Connor McDavid loisti uransa 500. pelissä, tähti ylsi kuudenneksi hurjassa tilastossa