TURKU. Leijonat pesi kasvojaan Euro Hockey Tourin Turun Karjala-turnauksessa, kun kahden tappion jälkeen se kaatoi Ruotsin isänpäivänä 4-1.

Suomi oli päätöserässä vahva, kun se löi taululle kolme maalia. Antti Suomela iski voittomaalin, Marko Anttila (1+1) ja Eetu Liukas osuivat tyhjiin.

Sunnuntain 8 512 katsojaa villinnyt Anttila oli elementissään, mutta niin oli Liukaskin. Päätöserän eräässä vaihdossa hän jakoi peräti kolme jämäkkää taklauksta peräperään.

– Se on oikeastaan juuri sitä, mitä tykkään touhuta. Se tulee luonnostaan. Ei ole tullut muilta (ohjetta) siihen suuntaan, että pitäisi (taklata), HPK-hyökkääjä veisteli.

– Ensimmäisen taklauksen jälkeen yleisö syttyi. Sitten tuli toinen, ja vieläkin syttyi. No, sitten haettiin vielä kolmas, eli se luonnostaan tulee, Liukas jatkoi hymy huulilla.

Pommien jälkeen oli Liukkaan uusi tähtihetki. Hän pisti pelille lopullisen sinetin ajassa 59.21 uransa ensimmäisellä A-maajoukkuemaalilla. Se syntyi tyhjään rysään 20-vuotiaan TPS-kasvatin uran kolmannessa leijonapelissä.

– Tosi hyvältä tuntui tehdä maali. Isänpäivä, Suomi-Ruotsi kotikaupungissa ja siihen pystyy tekemään ensimmäisen maalin.

Turusta päästäänkin aasinsillan kautta erääseen turkulaisia mairittelevaan aiheeseen. TPS oli esimerkiksi Nuorissa Leijonissa viikolla edustetuimpia suomalaisseuroja Ässien kanssa, TPS:n junioripolun läpikäynyt Juuso Pärssinen iski sunnuntain vastaisena yönä NHL-uransa avausmaalin ensimmäisellä laukauksella.

– Pelaajarintama on laaja, harrastajia paljon ja hyvä valmennus. Siellä on oikeanlainen kilpailullinen tilanne ja kilpailuasenne, mitä itse tiedän. Sieltä se kumpuaa, Liukas sanoi kysyttäessä TPS:n vahvan maajoukkue-edustuksen taustoja.

Entäs mielipide Pärssisen maalista, joka syntyi NY Rangersista irronneessa 2-1-voitossa?

– Näin sen! Hieno maali, olen tosi onnellinen Pärssisen puolesta. Taisi pelata melkein 18 minuuttia (toim. huom. tarkalleen 17.49) ylhäällä. Olen ennen kaikkea onnellinen, että pääsi pelaamaan, mutta että vielä maali – lämmittää omaakin sydäntä.

No, vähän samalainen oli Liukkaankin viikonloppu. Kutsu maajoukkueeseen, maalitili auki, voitto ja niin edelleen.

– Tosi hyvä fiilis jäi, viimeiseen otteluun pystyimme kaivamaan parhaan pelin. Kertoo paljon hyvää omasta pelaamisestakin. Sai korjattua plusmiinustilastoa ensimmäisestä pelistä. Nautin jokaisesta hetkestä.

– Tasainen peli taas. Pystyimme pitämään Ruotsin pois vaarallisilta tonteilta, ja kun he sinne tulivat, niin (Harri) Säteri oli maalilla mies paikallaan. Mun mielestä pelasimme aika ehjän pelin. Aika siistiä, kun kaivoimme vielä tuollaisen kolmoserän, Liukas hymyili.

Liukkaan kanssa Suomen nelosviisikkoa olivat muodostamassa liigapelaajista Kärppien Marko Anttila ja Tommi Kivistö. Alkaako näiden tai muiden liigaukkojen kanssa radiohiljaisuus, kun sarja palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona?

– No varmaan jotenkin ollaan yhteyksissä, huikeita jätkiä ja huippupelaajia. Varmaan nähdessä pystyy vaihtamaan kuulumisia, se on aina kivaa.

– Kivaa oli olla täällä, mutta kivaa on myös palata arjen pariin.