Täytyy myöntää, että hymähdin aavistuksen verran itsekin lukiessa tiistaina, että jääkiekkoliigassa sensaatiomaisesti kakkosena menevä Pelicans julkaisi ”vain jatkosopimusuutisen” pakki Petteri Riihisen kanssa. Diili pitää nuoren lupauksen Lahdessa kevääseen 2025 asti.

Samalla ymmärsin sen, miksi en saanut minkäänlaisia vastauksia ”uusi hankinta” -tiedusteluihin muutamalta päijäthämäiseltä asiantuntijalta asiasta kysellessäni. Jutun kirjottajaakin vedettiin höplästä, myönnetään.

Joukkueen viestintäosasto hehkutti ”uutta sopimusta” maanantaina Twitter-tilillään näyttävällä teaserilla.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
👀 SOPIMUSUUTISIA
🗓️ HUOMENNA
🕚 KLO 11.00

#PelicansFi #Liiga

Somessa arvuuteltiin teaserin julkaisun jälkeen kaikenlaista.

”Olisikohan se koko kauden sivussa olevan Jonas Enlundin paikkaaja. Vai palaako Severi Lahtinen JYPistä takaisin kotiin? Vai tuleeko sittenkin siirtohuhujen kohteena oleva Petrus Palmu Ruotsista Suomeen? Tai saapuuko sittenkin siellä vaisusti pelannut Kristian Vesalainen Lahteen?”

No, ei saapunut ei.

Videolle kuvattu hahmo paljastui lopulta elämänsä kautta pelaavaksi, Mäntsälästä liigajäille ponnistaneeksi 21-vuotiaaksi Jää-Tiikerien kasvatti Petteri Riihiseksi.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
PELAAJASOPIMUSTIEDOTE:

Puolustaja Petteri Riihinen, 21, jatkaa Pelicans-nutussa kevääseen 2025!

Lue uutinen: bit.ly/3hiDDHA

#PelicansFi #Liiga #Kentsu

Tiistaina julkaistu diili herätti sosiaalisessa mediassa yllättävän paljon kuhinaa. Twitter-kommentoijat odottivat sanojensa mukaan “isompaa sopparia”, sopimus ei kuulemma “ennakkohypeen nähden ollut sitä, mitä odotettiin”. Kyseessä on joidenkin mukaan “viestinnällinen moka”, jopa “fanien kiusaaminen” -sanayhdistelmä nousi esille.

Pelicansin näköinen palanen

Toissa kaudella liigajäillä debytoinut Riihinen pelaa elämänsä kautta. Pisteitä on syntynyt 19 pelissä kolme kappaletta, tehotilasto on yleispakille hyvä +7.

Pelicans on Eliteprospects-sivuston mukaan sarjan toiseksi nuorin (23,77) joukkue heti Ilveksen (23,59) jälkeen.

Lahtelaisjoukkue on vetänyt oman junioripolun läpikäyneiden nuorien, eli Riihisen ja kumppanien avuilla ilmiömäisen syksyn. Joukkue on sarjan kakkosena, siis sarjataulukkoa ihan oikein päin katsoessa. Kakkosena joukkue, joka rankattiin ennakkoarvioissa sarjan hännille.

Pelicans on pelannut syksyllä niin viimeisen päälle dynaamista joukkuelätkää pääasiassa omien lahtelaisjunnujen johdolla, että lisävahvistuksille on tässä vaiheessa vaikea nähdä tarvetta.

Joskus ammattilaiskiekossa on nähty, että ison tason nimimies voi jopa sotkea pakettia. Tässä tapauksessa kyseessä on paketti, jossa Pelicans tekee järkyttävän määrän töitä, puolustaa äärettömän määrätietoisesti, karvaa kovaa, ja niin edelleen.

Mainittakoon sekin, että nuorten pelaajien kanssa iät ajat hyvää työtä tehnyt päävalmentaja Tommi Niemelän lauma on tehnyt jääkiekkoliigan kärkikuusikon joukkueista toiseksi vähiten (50) maaleja, 34 takaiskua sen sijaan on toiseksi vähiten koko sarjassa.

Tästä tulikin aasinsillan kautta mieleen kuuma puheenaihe, Liigan vähentyneet maalimäärät. Nekin ovat närkästyttäneet.

Pelicans loistaa tällä tavalla – tekee ehkä vähän maaleja, mutta ei se niitä myöskään paljoa päästä. Pelaa vähämaalisia pelejä.

Eikös lähes jokaisessa ottelussa syksyllä pelannut Riihinen ole täydellinen palanen joukkueseen, jonka pelitapa näyttää Niemelän alaisuudessa vasta nyt sementoituneen paikoilleen? Hyväksi pakiksi osoittautunut pelaajahaku sopii lahtelaispakettiin mainiosti.

Pelicans tekee omanlaista jälkeä niin kaukalossa pelitavan suhteen kuin nyt viestinnän osalta. Niin kauan kuin sarjataulukko näyttää siltä, miltä se nyt näyttää, tai vaikka jopa vähän huonommalta, ei lahtelaisseuran kannata alkaa vetämään kaneja hatusta – kaukalossa vahvistusten tai vaikka sitten somessa kohinaa aiheuttavien statusten suhteen, vaikka statuksen päähahmo osoittautuukin lopulta ”vain” vanhaksi tutuksi. Vanhaksi tutuksi, joka kuitenkin tietää sen, mitä seuran arjessa tapahtuu.

Ei kannata, sanoi närkästynyt suuri yleisö ihan mitä hyvänsä.