TURKU. Leijonien urakka jatkui jääkiekon Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksessa lauantaina tappiollisesti. Tshekki kaatoi Suomen yli 8 000 katsojan edessä maalein 5-2.

– Jäi fiilis, että pelattiin ihan ok, mutta Tshekki oli tosi tehokas maalipaikoissaan. Me oltiin tehottomia. Ihan oikeutettu voitto Tshekille, Mikael Pyyhtiän ja Jere Karjalaisen sentterinä pelannut Oskarshamnin Antti Suomela pähkäili.

– Näen, että tänään (lauantaina) oli parempi peli kuin Sveitsi-peli. Loimme maalipaikkoja, mutta viimeistely uupui.

Aiemmin kaudella ainakaan Suomelalla ei ole viimeistely uupunut. Hän on iskenyt Ruotsin pääsarja SHL:ssä 15 ottelussa peräti 22 pinnaa – 8+14.

Lokakuun lopun Rögle-matsi oli Suomelan ketjulta uskomaton show, kun hän, Karjala-turnauksessa Ruotsia edustava Patrik Karlkvist ja Ahti Oksanen latoivat yhteensä tehot 4+8=12.

Suomalaiset nakuttivat pisteet 2+1, Karlkvistin saldo oli järjetön 0+6.

– En tiedä, miten se oli mahdollista. En ole ennen nähnyt, että kukaan tekee yli viittä syöttöä yhteen peliin. Mutta koen, että ne kasaantuivat yhdessä pelissä, kaikki onnistumiset. Luomme tosi paljon paikkoja, olemme löytäneet kemian niin ketjuna kuin ylivoimassa, Suomela hymyili.

Lauantaina yli 8 100 katsojaa

Suomelan lauantain ketjukaveri Pyyhtiälle Tshekki-ottelu oli ensimmäinen leijonapaidassa.

– Koen, että yhteispeli toimi hyvin. Pyrimme pitämään asiat yksinkertaisena sen sijaan, että tekisimme mitään ihmetemppuja. Molemmat osaavat pelata, löytyi pientä kemiaa, Suomela kehui viitaten lauantain ketjukavereihin.

Matsia seurasi yli 8 100 katsojaa.

– Voin sanoa, että jokaiselle tämä (maajoukkue-edustus) merkkaa todella paljon. Eivät nämä ole jokapäiväisiä juttuja, kun saa pukea maajoukkuepaidan päälle. Ja tämä merkkaa sitä, että on tehty oikeita asioita omassa seurajoukkueessa. Jokainen on mukana kyllä, jos terveystilanne sen suo. Nämä ovat hienoja näytönpaikkoja.

Sunnuntaina turnauspäätöksessä vastaan tulee Ruotsi. Suomela ehti kuvailemaan myös ruotsalaista lätkää.

– Ennen SHL:ään siirtymistä sanottiin, että siellä jääkiekko on nopeaa – ja sitä se myös on. Saa luistella. Suomessa on ehkä vähän enemmän on trap-peliä ja hitaampia lähtöjä, siellä mennään kokoajan. Mutta hyvin olen kotiutunut sinne, se istuu omaan pelityyliin, kun mennään kokoajan. Olen saanut pelata hyvien äijien kanssa.

– Ruotsi on tosi luisteluvoimainen joukkue, taitavia äijiä.