HELSINKI. Leijonat julkaisi joukkueensa Turun Karjala-turnaukseen maanantaina, ja mukana on neljä ensikertalaista jääkiekkoliigasta.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kuvaili KalPan Aapeli Räsästä, KooKoon Joose Antosta, Ilveksen Joona Ikosta ja HPK:n Eetu Liukasta median edessä maanantaina Helsingin tilaisuudessa.

KUVA: Miska Miettinen.

– Rightin senttereitä on yleensäkin aika vähän liikenteessä, Räsänen on vahva aloittaja ja hyvä maalineduspelaaja. Pystyy pelaa molempiin suuntiin, fiksu kaveri kaukalon ulkopuolellakin, Jalonen kehui KalPassa kultakypärää tehoin 6+9=15 kantavaa keskushyökkääjää.

Antosen tämän kauden saldo on 5+11=16. Hän on edustanut KooKoota viime kaudesta alkaen, sitä ennen Antonen pelasi Ilveksessä kaudet 2018-21.

– Hän on nostanut mielestäni kokonaisvaltaisen pelaamisen tasoa Ilveksen jälkeen KooKoossa. Ilveksessäkin häntä tuli seurattua, taidot ja pelikäsitys kiekon kanssa riittävät. Peli ollut aikaisemmin ehkä vähän ailahtelevaa, nyt on jämäkämpää tekemistä molempiin suuntiin. On parhaimmillaan erinomainen taikuri kiekon kanssa, pystyy tekemään maaleja ja pystyy syöttämään.

Tupsukorvien luottomies Ikosen saldo on tällä kaudella 7+5=12.

– Hän on vähän pienempikokoinen kuin nämä kaksi muuta, mutta on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa. Tosi sitkeä kamppailija kokoonsa nähden, tasainen, luotettava pelaaja. On ottanut syksyn aikana napsun eteenpäin viime kauteen verrattuna.

Hän on jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan 178-senttinen ja 74-kiloinen.

HPK:n Liukas on profiililtaan hieman erilainen pelaaja aiempiin verrattuna. Hänen tämän kauden saldo on Kerhossa 3+5=8.

– Viime keväänä pelasi mielestäni hyvät pudotuspelit, ja on jatkanut samalla lailla Kerhossa. Isokokoinen, fyysinen pelaaja, pelaa tänä päivänä puhtaasti kovaa, mikä on tärkeää. Menee maalille, ampuu, on röyhkeä ja oikealla tavalla epäitsekäs pelaaja.