Tällä kaudella Liigassa valmentajaa ovat vaihtaneet jo Ilves ja SaiPa. Myös kolmannet potkut saattavat olla lähellä, sillä päävalmentaja Ville Peltosen HIFK on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

Helsinkiläisseura ei lukeudu sarjan suurimpien suosikkien joukkoon, mutta ei kukaan odottanut, että HIFK alisuorittaisi niin pahasti, että joukkue olisi tässä vaiheessa kautta vaarassa pudota koko sarjan pohjimmaiseksi.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen on julkisuudessakin vakuuttanut luottoaan päävalmentaja Peltoseen, mutta on selvää, ettei seurassa alkukauden taapertamista katsota pitkään ja jossain vaiheessa Salmelaisen ylikin voidaan kävellä ja myös urheilujohtajan asema kyseenalaistaa. Kuvaavaa on, että ongelmat tällä hetkellä kasautuvat nimenomaan valmennusjohdon – ja miksei urheilujohdonkin – niskaan, sillä huolimatta sijoituksestaan HIFK:n on ruotsalaisen vetoyhtiön NordicBetin mestaruuskertoimissa edelleen jakamassa kuudetta sijaa samalla kertoimella esimerkiksi sarjataulukon kakkosena paistattelevan Pelicansin kanssa.

Luottoa HIFK:n miehistöön siis riittää edelleen ja toki kautta on paljon jäljellä eli mitä vain voi tapahtua. Tapahtuuko se sitten Peltosen johdolla, on toinen asia. Seuraavan päävalmentajan vaihdon osalta NordicBetillä on vain yksi suosikki – HIFK:n kerroin painuu peräti alle kahden.

Kerroinlistan kakkosena on JYP, joka kieltämättä on odotuksiin nähden ollut myös lievä pettymys, mutta Jukka Rautakorven palli heiluu ainakin toistaiseksi varsin isolla kertoimella 7.00. Tiistai-iltana Helsingin jäähallissa kohtaavat nimenomaan HIFK ja JYP, joten kertoimetkin saattavat sen myötä hyvin elää suuntaan tai toiseen – ellei sitten tule jo voittojen maksun aika. Ainakaan Peltosella ei kovin montaa varapatruunaa varmasti enää taskussa kurssin kääntämiseksi ole.

Lähde: Betsson Groupin tiedote