Tällä NHL-kaudella kirjoitetaan kaksi varsin epätodennäköistä menestystarinaa. Näiden kertomusten päärooleissa näyttelevät Arber Xhekaj ja Pavol Regenda.

Xhekaj’n polkua NHL:ään ei uskoisi todeksi, ellei sitä tietäisi todeksi. Kosovon, Kanadan ja Tshekin passit omaava puolustaja työskenteli koko toissa kauden tavaratalo Costcossa OHL-kauden peruuntuessa.

NHL-varauksen lisäksi ilman OHL-varausta jäänyt Xhekaj osallistui suoraan kaupan kassalta Montreal Canadiensin harjoitusleirille, ja sai sopimuksen samalla tavalla kuin Kitchner Rangersissä, vakuuttamalla harjoitusleirillä. Kovaotteinen 21-vuotias pakki pääsi yhden juniorikauden jälkeen NHL-kokoonpanoon ilman farmikomennusta.

Regendakin oli vielä pari vuotta sitten aika kaukana NHL:stä. Jokereiden U20-joukkueessa yhtä ottelua vaille koko kauden 2019-20 pelannut slovakki pääsi Tomek Valtosen valmennuksessa kahdessa vuodessa maansa pääsarjajoukkue HK Dukla Michalovcessa toisella kaudellaan maansa huipulle ja Pekingin olympiajoukkueeseen voittamaan historiallisen pronssimitalin.

Jo pelkkä NHL-sopimus oli Regendalle iso juttu, mutta 22-vuotias hyökkääjä pääsi Anaheim Ducksin avauskokoonpanoon suoraan Tipsport Extraligasta, mikä on varaamattomalta pelaajalta harvinainen temppu.