Suomalainen huippulupaus Aatu Räty on parhaillaan New York Islandersin harjoitusleirillä antamassa näyttöjä seuralle sekä taistelemassa NHL-pelipaikasta.

19-vuotias Räty pelaa keskushyökkääjän tontilla, joten NHL-paikan nappaaminen ei tule olemaan helppoa. Islandersin sentterikalustoon kuuluvat nimittäin Brock Nelson, Mathew Barzal, Jean-Gabriel Pageau sekä Casey Cizikas.

Siitä huolimatta Islanders tarjoaa Rädylle reilua näytönpaikkaa todistaa osaamistaan. Hän pääsi pelaamaan ensimmäisen harjoitusottelunsa joukkueen kakkossentterinä laidoillaan Kyle Palmieri ja Kieffer Bellows. Lisäksi Räty on harjoitellut samassa ketjussa muun muassa Josh Baileyn sekä Oliver Wahlströmin kanssa.

– Meillä on tietenkin suuret odotukset häntä kohtaan. Hän on näyttänyt todella hyvältä koko tulokasleirin ajan ja nyt myös harjoitusleirillä. Hän on ansainnut mahdollisuuden pelata parin vanhemman kaverin kanssa. Katsotaan, miltä hän näyttää. Tarkastelemme erilaisia vaihtoehtoja, Islandersin päävalmentaja Lane Lambert hehkutti Rätyä The Athleticille.

Myöskin kokenut Palmieri jakoi vuolaat kehunsa Rädyn suuntaan.

– Hän pelaa todella kypsää peliä. Hän on dynaaminen, hänellä on loistava laukaus ja hän lukee hyvin peliä. On selvää, että puolustusalueen pelaamisessa on joitain asioita, joihin tottuminen vie jonkin verran aikaa, sillä Euroopassa peli on erilaista. Mutta hän tekee kovasti töitä.

Räty on pelannut tähän mennessä kaksi harjoitusottelua ilman pisteitä. Islanders pelaa vielä viikon sisään kolme harjoitusottelua ennen NHL-kauden alkua.

– Olen ehdottomasti iloinen, että olen tuntenut voivani kilpailla täällä kenen kanssa tahansa. Kilpailutilanteissa tunnen itseni paremmaksi. Täällä on niin paljon hyviä pelaajia. Tunsin onnistuneeni hyvin viime kaudella, mutta tänä vuonna se taso ei riitä, Räty tokaisi.