Maalivahti Ivan Fedotov pidätettiin kesällä kotimaassaan Venäjällä. Hän oli juuri solminut NHL-sopimuksen ja jättämässä KHL:n, mutta pidätyksen virallinen syy oli asepalveluksen vältteleminen.

Fedotovin agentti kertoi, että pian pidätyksen jälkeen Fedotovia piikitettiin tuntemattomalla aineella ja hän sairastui. Hänet kuljetettiin kauas pohjoiseen, jossa hän on nyt suorittamassa asepalvelustaan.

Nyt näyttäisi siltä, että Fedotovin viimeinen oljenkorsikin on osoittautunut voimattomaksi. Maalivahti on luopunut oikeisjutustaan koskien armeijaan värväämistään.

KHL-kausi on jo käynnissä samaan aikaan, kun Fedotovia pidetään asepalveluksessa Jäämerellä. Tässä vaiheessa on kaksi todennäköistä vaihtoehtoa, miten surullinen saaga päättyy.

Huonompi vaihtoehto on, että Fedotovin annetaan suorittaa asepalvelusta vuoden ajan, jonka jälkeen hän palaisi KHL:ään. Toinen vaihtoehto on, että Venäjällä odotetaan, että Flyers kuolettaa maalivahdin sopimuksen. Tämän jälkeen Fedotov voisi palata KHL:ään kesken kauden. Joka tapauksessa NHL-unelma ei ole maalivahdin osalta enää realistinen, ja Fedotovin pelikunto on ylipäätään kysymysmerkki vaikeiden olosuhteiden ja sairastelun jälkeen.