Hyökkääjälupaus Lukas Reichel on näyttänyt kaapin paikan Chicago Blackhawksin tulokasleirillä.

20-vuotias saksalaishyökkääjä esitti ylivoimaisia otteita viime yönä Minnesota Wildia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Sulavaliikkeinen hyökkääjä tarjoili Blackhawksin 5-0-voittoon päättyneessä ottelussa neljä syöttöpistettä.

– Reichel nosti pelaamisensa aivan uudelle tasolle. Hän näyttää vahvemmalta ja itsevarmemmalta ahtaissa tilanteissa, kuin viime kaudella. Olen iloinen hänen kehityksestään, Blackhawksin AHL-seura Rockfordin valmentaja Anders Sorensen ylisti ottelun jälkeen Chicago Sun Times -lehdelle.

Reichelin mukaan hän on saanut kesällä jopa seitsemän kiloa lisää massaa kroppaansa. 183-senttinen hyökkääjä painoi viime kaudella vain 77 kiloa, joten seitsemän kilon muutos on erittäin merkittävä.

– Pystyn suojaamaan kiekkoa paljon paremmin. Voitan myös enemmän kaksinkamppailuita. Varsinkin yksi-vastaan-yksi -tilanteissa ja kulmaväännöissä tunnen olevani itsevarmempi, Reichel kertoi.

Reichel pääsi viime kaudella näyttämään taitojaan 11 NHL-ottelussa. NHL-visiitti oli kuitenkin nuorelle lupaukselle vaikea, eikä tilille kertynyt kuin vain yksi syöttöpiste. Nuoren mailataiturin tehotilasto oli pakkasella hyytävin luvuin -8. AHL:n puolella Reichel mätti 56 ottelussa komeat tehopisteet 21+36=57.

Reichel valittiin kauden päätteeksi Saksan maajoukkueen mukaan MM-kisoihin. Blackhawksiin vuoden 2020 varaustilaisuudessa 17. pelaajana valittu hyökkääjä teki MM-kisojen neljässä ottelussa tehot 2+3.

Onko saksalaisesta Alex DeBrincatin korvaajaksi?

Uudelleenrakennusvaihetta käyvässä Blackhawksin organisaatiossa on kaupattu kesän aikana useita tasokkaita pelaajia tulevaisuuden vastikkeisiin. Yksi lähtijöistä oli viime kaudella yli 40 maalia paukuttanut Alex DeBrincat, jonka mantelinperijäksi Reicheliä jo sovitellaan.

Reichelille annetaan todennäköisesti näytönpaikka Blackhawksin harjoitusleirillä Patrick Kanen johtamassa ykkösketjussa. Nuorella saksalaisella on ainakin kaikki ominaisuudet olla Blackhawksille merkittävä tulosyksikön pelaaja jo tällä kaudella.