Pitkän uran NHL:ssä tehnyt, Vancouver Canucksin päävalmentajana nykyisin toimiva Bruce Boudreau on paljastanut medialle hyytävän yksityiskohdan 21 vuoden takaisista World Trade Centeriin kohdistuneista iskuista.

Nyt 67-vuotias Boudreau toimi tuolloin Los Angeles Kingsin farmiseura Manchester Monarchsin päävalmentajana ja miehen oli tarkoitus lentää kahden seuran kykyjenetsijän kanssa United Airlinesin lennolla 175 Los Angelesiin 11. syyskuuta 2001.

Kingsin NHL-seuran päävalmentajana tuolloin toiminut Andy Murray päätti kuitenkin viime hetkellä järjestää organisaation valmentajille illallisen päivää aiemmin, 10. syyskuuta. Tämän seurauksena Boudreaun oli pakko hankkia uusi lento päivää suunniteltua aiemmin.

Murrayn viime hetken päätös pelasti lopulta Boudreaun hengen, sillä kyseinen United Airlinesin lento 175 törmäsi lopulta eteläiseen WTC-torniin vieden kaikkien lennolla olleiden hengen.

– Andy Murray… hän pelasti henkeni, Boudreau kertoo Postmedian haastattelussa.

Kingsin kykyjenetsijöinä toimineilla Garnet ”Ace” Baileyllä sekä Mark Davisilla ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Kaksikko lähti alkuperäisen suunnitelman mukaan 11. syyskuuta United Airlinesin lennolla 175 ja kohtasi loppunsa kaappareiden käsissä.

Kaksikosta varsinkin Baileyn menetys oli Boudreaulle kova paikka.

– Ajattelen häntä yhä usein. Olimme hyvin läheisiä. Hän oli suojelijani. Jos joku sanoi jotain pahaa, hän oli heti paikalla tukemassa. Se oli valtava menetys. Kaikki rakastivat häntä, Boudreau kertoo.

Boudreau on iskuista selvittyään toiminut NHL-päävalmentajana Washington Capitalsissa, Anaheim Ducksissa, Minnesota Wildissa sekä nyt Canucksista.