NHL:n ikonisimpiin yhä uraansa jatkaviin pelaajiin lukeutuva Joe Thornton ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä uransa jatkon suhteen.

Viime kaudella Florida Panthersissa 34 runkosarjapeliä tehoin 5+5=10 pelannut 43-vuotias kesän 1997 ykkösvaraus saattaa vielä saada mahdollisuuden NHL:ssä, joskin miehen rooli – ja palkka – olisivat ensi kaudella minimaalisia.

Thornton metsästää yhä puuttuvaa Stanley Cupia, minkä vuoksi keskushyökkääjälegenda on tuskin valmis liittymään minkään muun kuin potentiaalisen mestarisuosikin riveihin. Yksi vaihtoehto saattaisi olla kesällä isoja muutoksia kokenut Calgary Flames. Calgary Hockey Now -sivuston Steve MacFarlanen testisopimuksen tarjoaminen Thorntonille olisi Flamesiltä loistava peliliike.

– Ottaen huomioon kaikki joukkueen kokemat muutokset, Thorntonin kaltaisen elävän legendan tuominen mukaan harjoitusleirille saattaisi olla täydellinen lisä pukukopin ilmapiirin kannalta.

– Thorntonin nykyvireen selvittäminen olisi Flamesille täysin riskitön kokeilu. Pahimmassa tapauksessa he ainoastaan antaisivat veteraanille vielä kerran mahdollisuuden osoittaa kykynsä NHL:n harjoitusleirillä. Samaan aikaan hänen mukanaan tuoma energia ja kokemus auttaisi uusia, korkean profiilin pelaajia hitsautumaan paremmin joukkueeksi ennen kauden alkua, toimittaja näkee.

Thornton kuuluu myös Flamesin kokeneen päävalmentaja Darryl Sutterin lempipelaajiin, joskin sentterin nykyinen taso on kaukana muutaman vuoden takaisesta.

– Olen valmentanut paljon häntä vastaan ja minulla on valtava kunnioitus häntä kohtaan. Ei vain uran pituuden takia, vaan myös sen suhteen, miten hän esiintyy pudotuspeleissä. Se on ominaisuus, jota mielestäni ylenkatsotaan monessa organisaatiossa, Sutter lausui taannoin.