New York Rangerin ja puolustajalupaus Nils Lundkvistin välit ovat tulehtuneet. 22-vuotias ruotsalainen vaatii agenttinsa välityksellä kauppaamista toiseen NHL-seuraan.

Lundkvistin agentti Claude Lemieux kertoi USA Today -lehdelle, että hänen suojattinsa ei aio saapua Rangersin harjoitusleirille. Rangersin kovimpiin lupauksiin viime vuosina lukeutunut puolustaja odottaa ratkaisua kotonaan Ruotsissa.

Lemieux’n mukaan siirtopyyntö on annettu Rangersille tämän vuoden alussa. Lundkvist tiputettiin AHL:ään tammikuun 11. päivä.

Lundkvistin tilanne on vaikea, sillä Rangersin alakerrassa on suuri tarjonta oikea käsi alhaalla ampuvia puolustajia. Jacob Trouba ja Norris-voittaja Adam Fox kellottavat puolustuksessa hurjia minuutteja ja vievät kaiken tarjolla olevan ylivoima-ajan. Lundkvistin toivoma kolmosparin tontti on mennyt puolustajalupaus Braden Schneiderille.

Lundkvist pelasi viime kaudella NHL:ssä 25 ottelua pistein 1+3. 34 AHL-ottelussa nuorukainen teki odotuksiin nähden vaisut tehopisteet 3+12=15.