Tshekin ulkoministeriö ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että NHL:n venäläispelaajilta aiotaan evätä saapuminen Prahassa lokakuun 7. ja 8. päivä pelattaviin Nashville Predatorsin ja San Jose Sharksin välisiin Global Series -otteluihin.

Sharksin GM Mike Grier otti torstaina tiukasti kantaa polttavaan aiheeseen. Grier uhkaa, että Sharks aikoo jättäytyä pois NHL-tapahtumasta, jos venäläispelaajat eivät pääse Tshekkeihin.

– Joko me kaikki menemme sinne, tai ei kukaan ei mene, Grier linjasi lehdistölle The Athletic -sivuston mukaan.

Grierin mukaan venäläispelaajia ei pitäisi rankaista Venäjän Ukrainassa aloittamien aggressiivisten sotatoimien takia.

– Uskon vahvasti siihen, että olemme joukkue. Me olemme yhtenäinen ryhmä. Se ei ole pelaajien vika. He eivät ole tehneet mitään väärää. En usko, että heitä pitäisi rankaista tässä asiassa, Grier sanoo.

Sharksissa pelaa kolme venäläistä: Aleksander BarabanovNikolai Knyzhov ja Jevgeni Svetshnikov. Predatorsia edustaa yksi venäläispelaaja: Jakov Trenin.

Venäläisten NHL-pelaajien osallistuminen keskellä Eurooppaa järjestettävään tapahtumaan tulee olemaan Venäjällä merkittävä uutisoinnin aihe. Pelaajien liikkeitä ja kommenteja aiotaan uutisoida Venäjällä pienelläkin kynnyksellä.

Urheilu, ja eritoten jääkiekko on Venäjällä merkittävä propagandan ja maineen kohennuksen apuväline. Samaan aikaan, kun Venäjällä uutisoidaan venäläisten NHL-pelaajien saavutuksista ja meriiteistä, tapetaan Ukrainassa kylmäverisesti siviileitä. Tavallisten kansalaisten katseet yritetään kääntää Venäjän glorifioinnin avulla pois maassa samaan aikaan tapahtuvista ikävistä asioista.