Mestis-joukkue TUTO Hockey kertoi nettisivuillaan, että 34-vuotias hyökkääjäkonkari Roope Ranta pelaa Turussa myös ensi kaudella.

Viime kaudella Ranta pelasi TUTO:ssa 36 runkosarjan matsia pistein 18+18=36, yhdeksän karsintasarjan pelin saldo oli häikäisevä 9+7=16. Koko kauden pistekeskiarvo oli siis yli pinnan per matsi.

– Ollaan keväästä asti kartoitettu hyökkäykseen kokemusta ja kärkiosaamista, jota nyt Roopen myötä saatiin tuntuvasti lisää, seuran urheilukoordinaattori Jouni Virpiö taustoitti.

Viime kaudesta 11 ottelua meni sveitsiläisen NL-joukkue SC Langenthalin riveissä – 1+3=4.

– Viime kausi osoitti, että Roope on hyvä tyyppi pukukoppiin ja loistava maalintekijä, joka tuo meille ison lisän juonikkuutta myös erikoistilanteisiin, Virpiö kertoi.

Ennen viime kautta Ranta pelasi Saksassa ja lyhyen visiitin ajan Ruotsissa kaudesta 2016-17 alkaen.

Kokenut maalitykki on pelannut Mestiksessä 287 runkosarjapeliä pistein 115+175=290, 61 pudotuspeliottelun saldo on 22+32=54.

– Roope on ollut meidän listalla ykkösnimi viime kaudesta asti ja hänen kanssa on pidetty keskusteluyhteyttä yllä koko kesän. Siksi olikin hienoa, että viimein päästiin sopimukseen tulevasta kaudesta Roopen kanssa.