Lukko tiedotti torstaina muun muassa nettisivuillaan, että kanadalaishyökkääjä Gabriel Fontaine, 25, on tehnyt seuran kanssa vuoden mittaisen pahvin.

Fontainen pahvi alkaa koeajalla, joka kantaa ensimmäiseen maajoukkuetaukoon asti, eli marraskuulle.

– Iso ja vahva sentteri, joka liikkuu kokoisekseen hyvin. Hän on pelannut AHL:ää useamman vuoden pääasiassa puolustavassa roolissa. Fontaine on vahva aloitusympyrässä ja erinomainen alivoimapelaaja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoi.

Fontaine on pelannut viiden edellisen kauden ajan AHL:ää, viimeksi Colorado Eaglesissa ja sitä ennen neljä kautta Hartford Wolf Packissa. Runkosarjan 196 peliä toivat tehot 24+37=61.

– Hän tuo meille kilpailutilannetta lisää, kokoonpanoon lisää vaihtoehtoja ja tietysti valmennukselle työkaluja miettiä, jatkaako esimerkiksi Ikonen kolmosen keskellä vai siirtyykö takaisin omalle pelipaikalleen laitaan. Ne ovat tietysti valmentajien asioita päättää.