Liigan alkuun on enää aikaa rielu vuorokausi. Viimeisessä kausiennakossa SuomiKiekko ottaa käsittelyyn Kärpät, jonka uskomme nousevan runkosarjan voittoon.

Viime kausi

Kärppien viime kausi oli todella vaikea. Pudotuspelipaikkakin oli jo vaarassa, kunnes seurassa päätettiin vaihtaa valmentajaa. Lauri Mikkola sai väistyä ja Lauri Marjamäki tuli tilalle.

Marjamäki alkoi peluuttamaan puolustusvoittoista lätkää. Peli ei ollut kaunista, mutta sarjapisteitä ropisi. Kärpät pääsi pudotuspeleihin ja lopulta Liigan välierät olivat vain yhden maalin päässä. Ilves voitti puolivälieräsarjan voitoin 4-3.

Kärppien isoin yksittäinen onnistuja oli puolustajalupaus Topi Niemelä. Hän voitti seuran puolustajien pistepörssin tykittämällä 48 otteluun tehot 10+22=32. Jos samanlainen kehitys jatkuu ensi kaudella, on Niemelällä mahdollisuudet pakkien pistepörssin voittoon saakka.

Suurin pettymys oli jenkkihankinta Casey Wellman. Hän saapui Ouluun NHL-statuksella ja potentiaalisena ykkössentterinä. Loppukaudesta hänelle ei meinannut löytyä peliaikaa edes nelosketjusta. Wellman pelasi lopulta 35 ottelua tehoin 6+7=13.

Kesän pelaajasiirrot

Kärpät on menettänyt kaikki hyökkäyksensä viime kauden ykköstykkinsä. Joukkueesta poistuvat Saku Mäenalanen, Juhamatti Aaltonen ja Troy Bourke. Nämä aukot on saatu paikattua erinomaisesti. Joukkue on vahvistunut selvästi viime kaudesta.

Erityisesti Kärppien sentteriosasto on vahvistanut. Seura hankki tutut miehet Cody Kunykin ja Joonas Kemppaisen. Kunyk pelasi Kärpissä kaudella 2020-21 ja iski 53 otteluun tehot 15+27=42. Kemppainen on pelannut pitkään KHL:ssä. Viime kaudella hän iski Pietarin SKA:ssa 40 matsiin tehot 13+14=27.

Kärppien sentteriosastoa vahvistaa myös Peter Tiivola. Tiivola pelasi kaksi 30 tehopisteen kautta Ässissä, ennen kuin lähti kokeilemaan onneaan KHL:ssä. Viime kausi meni hieman vihkoon, ja Tiivola iski 32 ottelussa tehot 4+3=7.

Kärppien pakkiosastoa vahvistavat luotettava Tommi Kivistö ja ruotsalainen David Rundblad. Rundblad tunnettiin nuorena kiekollisista taidoistaan, mutta viimeisten viiden vuoden aikana hänen tehonsa KHL:ssä. Kaikista Kärppien hankinnoista Rundblad on suurin kysymysmerkki.

Uusina laitahyökkääjinä Kärppiin liittyvät Marko Anttila ja Teemu Turunen. Anttila on alivoiman erikoispelaaja, kun taas Turunen on Liiga-tasolla supertähti. Hän on rikkonut kahdesti 50 tehopisteen rajapyykin.

Ihanne ykkösketju

Iskemme kaikki kiekolliset munat yhteen koriin. Ykkösketjun keskelle nousee kärppäsenttereistä kiekollisin vaihtoehto, Cody Kunyk. Hän saa vierelleen liukasliikkeiset ja juonikkaat laitahyökkäätä, Ville Leskisen ja Teemu Turusen.

Omassa päässä jöötä pitää kaiken nähnyt ja voittanut Atte Ohtamaa. Loistavan viime kauden pelannut Topi Niemelä on nostettu isoon rooliin ykköspakkipariin, jossa hän saa tarjoilla avauksia hyökkääjille kovaan vauhtiin.

Pelaajakuvat ja logo @Liigan kuvapankki.

Näin käy

Kärpillä on Liigan paras sentterikalusto. Kunyk, Kemppainen ja Tiivola ovat kaikki ykkössentterikaliiberia Liigassa. Kemppainen ja Tiivola ovat myös erinomaisia omaan päähän. Kun tähän yhdistetään vielä erinomainen ja tasainen puolustus, saattaa Kärpät olla kaikessa kliinisyydessään koko Liigan inhottavin vastustaja.

Laidastakin löytyy todella kovia nimiä. Julius Junttila, Ville Leskinen ja Teemu Turunen ovat kaikki realistisia ehdokkaita pistepörssin voittoon.

Kärppien isoin kysymysmerkki on maalivahtiosasto. Onko Joel Blomqvistista kantamaan ykkösvahdin raskasta taakkaa? Kärppien vahvan puolustuksen takana nuorukainen saa ainakin erinomaiset olosuhteet onnistua.

Kärpillä on kasassa kovin joukkue vuosikausiin. Päävalmentaja Marjamäellä on myös kovat näytöt Liigasta.

Kärpät sijoittuvat runkosarjan 1. sijalle.

Valmennus

Päävalmentaja: Lauri Marjamäki
Apuvalmentaja: Toni Sihvonen
Apuvalmentaja: Ville Mäntymaa
Apuvalmentaja: Jukka Aho
Maalivahtivalmentaja: Ari Hilli
Fysiikkavalmentaja: Samppa Jaakola

Kokoonpano

Maalivahdit:
Niklas Kokko
Joel Blomqvist
Leevi Meriläinen

Puolustajat:
Tommi Kivistö
Topi Niemelä
David Rundblad
Taneli Ronkainen
Arttu Paaso
Mikko Niemelä
Joona Mourujärvi
Jaakko Niskala
Atte Ohtamaa
Ludwig Byström
Ales Cech

Hyökkääjät:
Petter Emanuelsson
Marko Anttila
Julius Junttila
Ville Heikkala
Aleksi Antti-Roikko
Antti Kalapudas
Kasper Björkqvist
Sisu Yliniemi
Joonas Kemppainen
Arttu Alasiurua
Joonas Lohisalo
Jesse Koskenkorva
Arttu Hyry
Julius Hermonen
Ville Koivunen
Peter Tiivola
Teemu Turunen
Ville Leskinen
Cody Kunyk