Länsimaiden Venäjää vastaan asetetut pakotteet purevat jääkiekkosarja KHL:ään.

Traktor Tsheljabinskin tähtihyökkääjän Vladimir Tkatshevin mukaan pelaajat ovat kohdanneet ongelmia, kun ulkomaiset mailavalmistajat eivät olekaan enää pystyneet tuomaan uusia mailoja Venäjälle.

Lokomotiv Jaroslavin hyökkääjä Egor Korshkov oli paljastanut vastikään venäläiskanava Match TV:n haastattelussa, että hänellä on enää kaksi mailaa jäljellä, kun yksi rikkoutui viime pelissä. Korshkovin mukaan, jos fani pyytäisi hänen mailaansa, niin hän joutuisi kieltäytymään.

Mailakato on edennyt jo siihen pisteeseen, että 193-senttinen Korshkov joutui pelaamaan edellisessä ottelussa Lokomotiv Jaroslavia viime kaudella edustaneen ja häntä itseään kymmenen senttiä lyhyemmän Tkatshevin entisellä mailalla.

– Jegor teki viime ottelussa maalinkin. Hän lähetti minulle kuvan, jossa hän näytti pelanneensa minun mailallani, jonka olin jättänyt Jaroslaviin viime kaudella, Tkatshev kertoi Match TV:lle.

– En tiedä miten maila sopi hänelle. Jegor on minua pidempi, mutta hän on ammattilainen – hän pystyy adaptoitumaan tilanteeseen. Mitä varusteisiin tulee, niin kaikki ovat joutuneet kohtamaan tämän saman ongelman. Useat pelaajat ovat joutuneet turvautumaan Venäjällä valmistettuihin mailoihin, Traktor-tähti jatkoi.

Tkatshev pitää Venäjällä valmistettuja mailoja kelvollisina, mutta ne eivät vastaa isojen brändien tuotoksia.

– Olen kokeillut muutamaa venäläismailaa ja ne ovat ihan hyvää laatua. Ongelma on vain se, että kun olet tottunut pelaamaan niin pitkään samalla mailamerkillä. Kaikki mailat eroavat toisistaan. Ne on tehty eri materiaaleista ja niissä on eri ominaisuuksia. Pienetkin yksityiskohdat merkitsevät pelaajalle, Tkatshev kertoo.