Liiga-kausi alkaa jo tiistaina. Ennen kauden alkua SuomiKiekko listaa jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat. Tällä kertaa vuorossa ovat puolustajat.

Viiden kärjen ulkopuolelle jäi runsaasti todella kovia nimiä. Ensi kaudella Liigassa on puolustajien osalta poikkeuksellisen kova taso.

5. Maksim Matushkin, Tappara

Maksim Matushkin on ollut aina äärimmäisen tehokas Suomessa pelatessaan. Edellisellä Tappara-visiitillään ruotsalaispuolustaja paukutti 30 ottelussa tehot 4+19=23. Viime vuosina maaleja ei ole tullut niin paljoa kuin ennätyskaudella Ässissä, mutta Matushkin on älykäs kiekon liikuttaja ja ylivoiman pyörittäjä. Odotamme hänen olevan lähellä pakkien pistepörssin kärkeä runkosarjan päätteeksi.

4. Atte Ohtamaa, Kärpät

Oulussa on tällä kaudella monia hyviä puolustajia, mutta Atte Ohtamaa on edelleen Kärppien ykköpakki. Hän on poikkeuksellinen johtaja ja oman pään isäntä. Myöhemmällä uralla Ohtamaa on löytänyt myös kiekolliset vahvuutensa. Viime kaudella hän iski 46 ottelussa tehot 8+19=27.

3. Valtteri Kemiläinen, Tappara

Kovasta laukauksestaan tunnetulla Valtteri Kemiläisellä on allaan uran paras kausi. Hän iski KHL:ssä 37 otteluun hurjat tehot 5+21=26. Dominointi jatkui loppukaudella Ruotsissa. Kemiläinen iski 13 pudotuspeliottelussa tehot 2+7=9. Hän on poikkeuksellinen viivapelote, minkä lisäksi puolustuspään velvollisuudetkin hoituvat huomattavasti keskimääräistä kiekollista pakkia paremmin.

2. Jyrki Jokipakka, Ilves

Jyrki Jokipakka on kookas puolustaja, joka ei päästä vastustajia helpolla. Hänet tunnetaan ennen kaikkea puolustuspelistään, mutta hän on selvästi mainettaan parempi kiekollisena. Tästä nähtiin KHL:ssä näyte kaudella 2019-20, kun Jokipakka tykitti 58 otteluun tehot 4+28=32.

1. Sami Niku, JYP

Ura Pohjois-Amerikassa ei onnistunut Sami Nikun toivomalla tavalla. Liukasliikkeinen puolustaja takoi hurjia tehoja farmissa, mutta NHL:ssä hän ei onnistunut voittamaan valmentajien luottamusta. Nyt Niku saa valtavan roolin JYPissä ja on ehdoton ennakkosuosikki pakkien pistepörssin voittoon.