NHL:n tämän vuoden varaustilaisuuden ykkösnimi Juraj Slafkovsky pelasi äskettäin uuden kauden ensimmäisen kiekkopelin.

Hyökkääjä saalisti yhden syöttöpisteen, kun pelaajan NHL:ään varannut Montreal Canadiens taipui Buffalo Sabresille maalein 3-4 Prospect Challenge -tapahtumassa. Slovakialainen valittiin matsin kakkostähdeksi.

Slafkovsky sai pelissä vastuuta erikoistilanteissa niin yli- kuin alivoimallakin. Pelaaja kertoi NHL:n nettisivuilla tavoitteistaan kiertelemättä.

– Haluan dominoida.

– Tuntuu, että vauhti oli kova – ja jatkossa se tulee olemaan vain kovempi ja kovempi. Odotan tulevaa innolla. Tiedän parista virheestä, mutta mukaan otetaan hyvät asiat ja yritän tuoda niitä seuraaviin peleihin.

Kehut vastustajankin leiristä

Sabresin varaamaton pakki Zach Berzolla varjosti slovakialaislupausta pelissä nälkäisesti.

– Slafkovskykin on iso, vahva pelaaja. Häntä pyydetään menemään maalille, ”likaisille alueille” ja niin edelleen. Siten hän oppii paljon, Habsin farmijoukkue Laval Rocketin päävalmentaja Jean-Francois Houle tuumi.

– Vastustajien voi olla vaikeaa hallita tuollaista kaveria.

18-vuotias olympiamitalisti on esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospcetsin mukaan 193-senttinen ja 104-kiloinen.

Myös Sabresin AHL-joukkue Rochester Americansia luotsannut Seth Appert oli vaikuttunut näkemästään.

– Slafkovsky on juuri sellainen, mitä on puhuttu. Näin hänet treeneissä ja ajattelin, että herranjumala, kun hän on massiivinen. Hän näyttää mieheltä.