Wayne Gretzkyn kauppaaminen vaikutti NHL:ään jopa 34 vuoden ajan.

NHL:ssä koettiin vuonna 1988 ravisuttava uutinen, kun Edmonton Oilers kauppasi Gretzkyn Los Angeles Kingsiin. Gretzkyn ohella Kaliforniaan siirtyi myös Marty McSorley ja Mike Krushelnyski. Oilers sai vaihtokaupassa vastikkeena Jimmy Carsonin, Martin Gelinasin, kolme ensimmäisen kierroksen varausta (1988, 1991, 1993) sekä 15 miljoonaa dollaria.

Gretzkyn jättimäiseen kauppaan liittyviä pelaajia tai varausvuoroja kaupattiin tähän päivään asti huimat 64 kertaa.

”Treidipuu” sai kuitenkin tällä viikolla päätöksensä, kun Los Angeles Kingsin AHL-seurassa pelaava puolustaja Nelson Nogier siirtyi KHL:ään Barys Nur-Sultanin riveihin. 26-vuotias Nogier oli NHL:n viimeinen pelaaja, joka liittyi Gretzkyn alkuperäiseen kauppaan.

Nogier siirtyi viime maaliskuussa vaihtokaupassa Winnipeg Jetsistä Kingsin organisaatioon. Jets sai vaihtokaupassa takaisin puolustaja Markus Phillipsin, joka oli ennen Nogieria Gretzky-kaupan viimeinen jäljellä ollut pelaaja.

Porin Ässiä nykyään edustava Phillips oli Kingsin neljännen kierroksen varaus, jonka Kings oli saanut Dallas Starsilta Ben Bishopin sisältäneessä kaupassa.