Liiga-kauteen valmistautuva Porin Ässät vahvistuu mielenkiintoisella nimellä.

Seura vahvisti keskiviikkona solmineensa vuoden mittaisen sopimuksen 23-vuotiaan puolustaja Markus Phillipsin kanssa. Los Angeles Kingsin 4. kierroksen varaus pelasi viime kaudella AHL:ssä 45 ottelua tehoin 1+6=7. Mies on edustanut Kanadaa U18- ja U20-ikäluokkien MM-kisoissa.

– Markus on hyvässä iässä oleva kaveri ja hän halusi tulla meille kehittämään peliään sekä auttamaan Ässiä seuraavalle tasolle. Saimme hänestä hyvää palautetta muutamista Pohjois-Amerikan organisaatioista ja hänen persoonansa sopii varmasti meidän hyvähenkiseen joukkueeseemme, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

– Markuksen vahvuudet ovat puolustuspelissä. Hän pystyy riistämään kiekkoja ja kamppailemaan ja hyvällä luistelulla pystyy ottamaan tilaa ja aikaa pois vastustajilta. Hän luistelee pää ylhäällä ja avaa hyökkäyksiä laadukkaasti helpoilla peliä edistävillä syötöillä. Markus liikkuu hyvin poikittaissuunnassa ja hyökkäysviivalla ja pystyy tukemaan hyökkäyksiä.

– Markus on vahva paketti ja hänellä on ominaisuuksia ottaa meillä hyökkäävämpi rooli kuin hänellä on viime vuosina AHL:ssä ollut, Kerttula ennakoi.